top of page

RÓLUNK

Ismerd meg, kik dolgoznak jelenleg az első budapesti cohousing létrehozásán!

TÖRTÉNETÜNK

 

KIK VAGYUNK MI ?

A CollAction Budapest két cohousing célú csoport, a B Oldal és a CoHo2020 összeolvadásából jött létre.

A 2017-ben indult B oldal az ötvenes korosztály számára keresett cohousing stílusú lakhatási megoldást, a  2018-ban alakult CoHo2020 cohousing témájú rendezvényeken, előadásokon, beszélgetéseken próbált lakóközösséget gyűjteni egy budapesti cohousinghoz.

A két csoport legelhivatottabb résztvevőiből 2019-ben hét fős kis csapat alakult, aki célul tűzte ki, hogy meghatározza majdani együtt lakásának kereteit. Úgy gondoltuk, hogy akkor tudunk közelebb jutni a közös lakhatáshoz, ha nagyon tisztán megfogalmazzuk, mit szeretnénk és mihez lehet csatlakozni. Ezt írtuk le az Alapszabályban.

 

Időközben világossá vált, hogy a közös házhoz vezető úton más dolgokra is szükségünk lesz, így kezdtünk üzleti terven, marketingen és például ezen a honlapon is dolgozni. 

Mostanra eljött a nyitás ideje. A közös munkához is kellenek még segítő kezek és a közös házunkba is várunk még lakókat.

01_horogh_petra (1).jpg

Építészként végeztem, jelenleg városfejlesztési menedzsmenttel foglalkozom. 7 éve vagyok tagja a Közösségben Élni informális  kezdeményezésnek és 2019-ben társakkal együtt megalapítottuk a CoHousing.Budapest egyesületet. Alapítóként részt vettem 2015-ben egy lakás-közösség létrehozásában és 2018-ban a CoHo2o2o cohousing csoport megalapításában.
Egy budapesti cohousingban képzelem el a jövőm, mert szeretném, hogy a gyermekeim, egy olyan közegben nőjenek fel, ahol a szomszédokkal nem csak egymás mellett lakunk, hanem közösségben élünk.

HOROGH PETRA
bottom of page